EAST VILLAGE STUDIO

Zaidi Christo Design was hired by the property managers of a multi-unit building in Manhattan's East Village neighborhood to survey and redesign one of the studio apartments which had recently been vacated. While the living space was fairly large for a studio apartment, the kitchen and bathroom were very small. The finishes throughout the apartment had also begun to deteriorate. 

 

With a limited budget for the renovation, the design goal for this project was to maximize the usable space while taking advantage of light materials and the large existing windows to brighten up the apartment and make it feel larger. 

WHAT

Renovation

WHERE

New York, NY

WHEN

August 2017

After surveying the unit, we decided to knock down the wall between the kitchen and the living space. This allowed us to create a more open connection to the main living space and reorient the kitchen to take advantage of large blank wall. By capturing the full footprint of the kitchen, we were able to add new counter space, storage, and a dishwasher. 

Because of the limited space, the layout for the rest of the unit was essentially fixed as it was. In order to brighten up the space, we selected a lighter floor finish in the living space that helped take advantage of the light coming from the large windows. We also provided new finishes in the bathroom, while removing the small tub and replacing it with a walk-in shower.  

More Projects

CAMBRIDGE CONDO
BROOKLYN INCUBATOR
PROSPECT HEIGHTS APARTMENT
Show More